Serious Whistleblowing Jaarcongres 2023

12-09-2023

Op dinsdag 7 november 2023 vindt in samenwerking met een van de bekendste juristen op dit gebied, Caroline Raat, in Den Haag bij de Haagse Hogeschool het Serious Whistleblowing Jaarcongres 2023 plaats. Het thema zoals hierboven beschreven is duidelijk. De EU klokkenluidersrichtlijn is geïmplementeerd in de Wet bescherming klokkenluiders. Werkgevers hebben hun interne procedure ingericht, of zijn daar druk mee bezig. Tijd voor de professionals op het gebied van:

  • Veilig ontvangen van meldingen;
  • Beschermen van de melder;
  • Onderzoeken naar gemelde misstanden;
  • Afhandeling en maatregelen;
  • Juridische procedures.

Dinsdag 7 november aanstaande belooft zonder meer een bijzondere dag te worden; professionals op het gebied van recht, compliance en integriteitsonderzoek komen bij elkaar. Het onderwerp is complex en de belangen zijn groot. We gaan in gesprek met zowel de publieke als de private sector, onder leiding van onze dagvoorzitters Michelle Fisser en Edwin Weller. De opzet van het Whistleblowing Congres is interactief. De inbreng van de Haagse Hogeschool met haar studenten zal daarbij garant staan voor de nodige vragen, discussies en dynamiek.

Wat in het programma grondig aan de orde gaat komen zijn de volgende blokken:

  • Melden als mensenrecht, het belang van de nieuwe wetgeving;
  • Wat doet het Huis voor klokkenluiders;
  • De compliance officer: eerste hulp bij meldingen;
  • De misstand centraal: onderzoek en afhandeling.

De inschrijving is uitsluitend online. Het programma begint om 9.30 uur. De Haagse Hogeschool, ook wel The Hague University of Applied Sciences, is gelegen aan het Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN DEN HAAG. De Haagse Hogeschool is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Zo ligt het treinstation Den Haag Holland Spoor precies tegenover de Haagse Hogeschool. Voor diegenen die met de auto komen: er is voldoende ruimte in de openbare parking Laakhaven. U neemt in de parking uitgang D en dan u bent slechts 50 meter verwijderd van de ingang van De Haagse Hogeschool.

Bent u lid van de VCO, de Vereniging van Compliance Professionals, dan geniet u van de VCO-korting van 50 euro, exclusief btw. Het normale tarief inclusief consumpties, lunch, presentaties achteraf in uw e mail en desgewenst deelnemingscertificaat voor uw PE punten bedraagt 145 euro, exclusief btw.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie