Terugblik | PAS Conferentie 2022 - Human capital

17-11-2022

10 november vond de PAS Conferentie voor auditors van kleine auditdiensten plaats. Zij konden netwerken met hun audit-collega’s en kregen een inspirerend programma voorgeschoteld.

Tijdens deze PAS Conferentie zijn er verschillende onderwerpen aan bod gekomen die hebben bijgedragen aan het thema van 2022: human capital.

Het belang van psychologische veiligheid staat meer dan ooit op de agenda Ignatia Mannoe en Keetie Polderman hebben tijdens de PAS Conferentie het onderwerp psychologische veiligheid en het belang daarvan duidelijk uitgelegd en goed de vertaling naar de (audit) praktijk gemaakt. Samen met de deelnemers maakten zij een ‘reis’ door psychologische veiligheid door te oefenen met een casus en door in drie niveaus te duiken voor auditen. Ben je nieuwsgierig geworden naar psychologische veiligheid in de combinatie met auditing en de niveaus? Sla het artikel geschreven door Ignatia Mannoe en Keetie Polderman er nog eens op na. 

      

Een ander onderwerp wat voorbij kwam was ‘pesten op de werkvloer’. Tijdens een plenaire sessie gegegeven door Laura Willemse werden de deelnemers meegenomen in het onderwerp. Pesten op de werkvloer is niet altijd heel duidelijk. Soms gaat het om negeren of “foute grappen”. Maar waar liggen de grenzen, de normen en waarden? Online en fysiek pesten, wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Hoe vaak komt zoiets voor? 

Breinvriendelijk werken is een ander thema dat werd besproken. Mensen die elke dag fris en scherp opstaan en op het werk verschijnen, zo zouden we het willen. Kwestie van iets meer sporten, veel water drinken en meer spinazie eten, hebben wij geleerd. Maar het inzicht groeit, dat mensen die fris voor de dag komen, dat vooral doen omdat ze een uitgerust brein hebben. Maar dat komt niet vanzelf in een 24-uurseconomie, waarin je constant bereikbaar bent. Terwijl breinherstel een voorwaarde is voor concentratie en focus, inspiratie, geluk, creativiteit en productiviteit. Onmisbaar dus. Marjolijn Heeres (GZ-psycholoog en trainer bij Skils) leerde de deelnemers wat zij hierin anders kunnen doen, hoe zij hun brein optimaal kunnen inzetten, en hoe zij focus kunnen bieden en wanneer rust echt nodig is in hun brein. 

                  

De PAS Conferentie werd onderverdeeld in verschillende break-out sessies. Een van deze sessies werd gegeven door Denise Groez met als onderwerp: de veerkrachtige auditor - en waarom dat van belang is. In haar break out sessie vertelde Denise over veerkracht en werken in omgevingen die snel veranderen. Hoe houden auditors zich staande in deze veranderende wereld? Denise heeft tijdens haar break-out sessie aangegeven dat veerkracht helpt om effectiever om te gaan met onverwachte omstandigheden, crises of innovaties. Ook heeft zij uitgelegd wat veerkracht is en dat een internal auditor veerkrachtig moet zijn, uitvoerig en vanuit verschillende meningen en invalshoeken is besproken.

Een andere break out sessie werd gehouden door Ahmed Al – Hilli. Hij ging dieper in op het onderwerp: frameworks voor internal auditors gericht op diversiteit en welzijn van medewerkers
Ahmed presenteerde het resultaat van systematiek literatuuronderzoek. De frameworks (gekoppeld aan achterliggende literatuur) hebben inzicht gegeven in verschillende kritieke succes factoren en onderzoek variabelen die een auditor behulpzaam kunnen zijn bij het samenstellen en opzetten van werkprogramma’s.

     

Coen Jutte heeft de dag op een interactieve manier afgsloten over het onderwerp: Phychologische veiligheid voor effectievere teams & meer omzet

Houd dit nieuwsbericht in de gaten voor eventuele updates en presentaties van de sprekers. Door op de onderstreepte thema’s te klikken kun je de beschikbare presentaties van de PAS Conferentie inzien. 

      

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie