Vacature bestuurslid IIA Nederland

12-10-2023

Het Instituut van Internal Auditors biedt een nieuw bestuurslid volop perspectief!

Waarom bestuurslid worden bij het IIA?
Je zou kunnen denken: “Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou ik bestuurslid worden?” Om te beginnen biedt het waardevolle ervaringen in samenwerking met andere ervaren bestuurders. Je bouwt een netwerk op binnen je vakgebied en daarbuiten, met bijvoorbeeld andere commissies en onze partners, sponsoren en andere samenwerkende instituten. Ook voor je eigen ontwikkeling is een rol als bestuurder zeer interessant. Je leert over zaken naast je eigen vakgebied en op persoonlijk vlak kan je groeien. ‘Waarom dus niet?”

Wat doet het IIA bestuur dan?
Het bestuur van het IIA is onder meer belast met het opstellen van de strategie van IIA Nederland. Daarnaast is het bestuur verantwoordelijk voor het (doen) uitvoeren van deze strategie. Het bestuur legt hierover verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering (ALV). Het bestuur wordt ondersteund door een aantal commissies en werkgroepen, alsmede door het IIA bureau. Als bestuurder zit je zelf ook in commissies. Goed voor de ervaring!

En wat doet een IIA bestuurslid?
Het bestuur vergadert maandelijks. Van bestuursleden wordt verwacht dat zij zich inlezen en in de materie verdiepen. Elk bestuurslid krijgt één of meerdere commissies of werkgroepen onder zijn/haar hoede. Hiermee onderhoudt het bestuurslid regelmatig contact. Ook participeert hij/zij in (een deel van) de commissievergaderingen. Het bestuurslid stemt ook de jaarplannen van de commissie(s) af met de strategie van het IIA en monitort de voortgang hiervan. Kortom, wel vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. 

Hoeveel tijd kost mij dat als bestuurslid?
Het geschatte tijdsbeslag voor de functie van bestuurslid van IIA Nederland is 150-200 uur per jaar. Bestuursleden worden benoemd voor een periode van twee jaar. Deze periode kan maximaal twee maal worden verlengd. De functie is onbezoldigd maar levert je veel ervaring op. Het nieuwe bestuurslid zal benoemd worden in de ALV van december 2023.

Herken jij jezelf als IIA bestuurslid?
Als bestuurslid van IIA Nederland onderschrijf je uiteraard de Code of Ethics van het IIA.
Je beschikt daarnaast over de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een positief-kritische, constructieve houding
  • Je bent onafhankelijk; er is geen (schijnbare) belangenverstrengeling
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je bent een teamspeler
  • Je hebt een hands-on mentaliteit
  • Je bent integer en van onbesproken gedrag - aantoonbaar met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wil je bestuurslid worden van IIA Nederland, dan ben je uiteraard al lid van het IIA. Bij voorkeur ben je reeds actief (geweest) als vrijwilliger van IIA Nederland. Daarnaast ben je “vak volwassen”, bij voorkeur een trackrecord als Chief Audit Executive en een professionele certificering. 

Gegeven de verdeling van de portefeuilles in het bestuur hebben kandidaten met een Register Operational auditor (RO) certificering en/ of met ervaring of een netwerk binnen de decentrale overheid een streepje voor. 

Wat moet ik doen nu ik in aanmerking wil komen voor deze mooie kans?
Ben je enthousiast geworden over deze functie, stuur dan vóór 15 november een motivatiebrief met CV naar Linda Post, voorzitter van het IIA: linda.post@iia.nl. Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie