24-10-2013
24-10-2013

Verslag IIA Young Professionals: Bedrijfsbezoek Ahold

De commissie Young Professionals van het IIA (IIAYP) hebben in samenwerking met Sophie Hofdijk van Ahold gezorgd voor een bedrijfsbezoek met een oerhollands tintje. We zijn te gast geweest bij A-Ware Bouter Cheese, strategisch partner van Ahold in alles wat met kaas te maken heeft!

Op 10 oktober zijn zo’n 25 Young Professionals getrakteerd op een kijkje in de keuken van een van ’s lands grootste spelers in kaas. Daarbij is aan de hand van het verwerkingsproces een rondleiding door het bedrijf gegeven. Met de verplichte witte overjassen aan hebben de Young Professionals kunnen zien hoe de kazen jong binnenkomen, en hoe deze in de indrukwekkende hallen verder rijpen. Daarna is getoond hoe deze kazen verder worden verwerkt tot de blokken, plakken en andere vormen die bij de Albert Heijn in het schap komen. Opvallend was hoe weinig mensenhanden daar nog aan te pas komen!

Na de rondleiding werd het strategische partnerschap met Albert Heijn verder toegelicht door Sourcing Manager Harry Wijdieks van A-Ware Bouter Cheese, die de wegens ziekte verhinderde Bas Bakker verving. In deze presentatie werd duidelijk hoe nauw beide partijen samenwerken en hoe dat model ook binnen andere Europese landen wordt toegepast.
De laatste presentatie werd verzorgd door Vincent Moolenaar, Senior Vice President Internal Audit van Ahold. Na een korte introductie is een beeld gegeven vanuit welke visie de internal audit functie binnen Ahold is opgezet. Prikkelende uitspraken zoals ‘wij gebruiken geen normenkaders’ leidden tot interessante discussies tussen Vincent en de aanwezige Young Professionals. Een sessie die aanzet tot nadenken!

Bij het sluiten van het bedrijfsbezoek is ook stilgestaan bij het aftreden van Ellen Dircks, die de voorzittershamer van de commissie Young Professionals overdraagt aan Ignatia Mannoe. Ellen riep de aanwezigen op om bij interessante ideeën voor activiteiten vooral contact op te nemen met een van de huidige commissieleden. Een oproep die wij hier graag herhalen! Wij zijn te bereiken via LinkedIn, Facebook, Twitter en natuurlijk via YP@IIA.nl. De commissie bedankt alle betrokkenen en bezoekers voor hun actieve bijdrage bij dit succesvolle, smakelijke bedrijfsbezoek!

Namens de IIA commissie Young Professionals,
Giulio Ockels en Dennis Buitendijk
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie