24-06-2010
24-06-2010

Verslag netwerkborrel Young Professionals 10 juni

Na een korte stilte is er door de Young Professionals leden nieuw leven geblazen in de commissie door het organiseren van de eerste activiteit in 2010. Op donderdagavond 10 juni nam een groep van ongeveer 30 personen deel aan de netwerkborrel "Herken jij dierengedrag in een organisatie?” door Marco Schreurs bij de Provincie Zuid Holland.
Marco Schreurs schreef samen met Simon van der Veer het boek Animal Firm. Door middel van een workshop probeerde Marco Schreurs het High Potential Organisation (HPO) – denken, wat laagdrempeliger te maken. Zo is de olifant in zijn ogen een voorbeeld van kwalitatief goed management, wordt de Afrikaanse wilde hond geprezen om diens onzelfzuchtige focus op de lange termijn en wordt de mier gezien als de belichaming openheid en actiebereidheid.
Tijdens de workshop daagde Marco Scheurs de Young professionals uit om dierengedrag in hun eigen organisaties te herkennen en deze ervaringen te delen met anderen.
Schreurs gaf hierbij voorbeelden die nuttig zijn voor iedereen die anderen wil meenemen in een HPO-streven. En wie wil dat niet? De wet van de sterkste leidt natuurlijk tot de drang tot de sterksten te behoren!
Na de workshop werd de mogelijkheid geboden om na te praten over de ‘safari’ onder het genot van een drankje.
De YP commissie wil graag alle deelnemers bedanken voor hun komst en ziet graag iedereen terug tijdens de volgende bijeenkomst.

De IIA YP commissie

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie