15-10-2015
     
15-10-2015

Winnaar Innovation Award

Protiviti en IIA organiseerden dit jaar voor de tweede keer de Internal Audit Innovation Award. De kandidaten presenteerden hun innovatieve ideeën op auditgebied tijdens een rondetafelbijeenkomst op 6 oktober 2015.

Giulio Ockels en Peter Hartog van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn de winnaars van de Internal Audit Innovation Award 2015 met hun innovatie idee 'De Kwantitatieve Analyse'. Nationale Nederlanden (NN-Group) werd nummer 2 met 'Making Risk Visible - Innovative ways of communicating IT audit findings' en Exact Software heeft de 3e plaats behaald.

Winnaar SVB: “Als auditors zijn we doorgaans goed in het deugdelijk onderzoeken van mogelijke problemen bij auditobjecten. Het onderzoeken van de oorzaken achter die problemen is echter vaak gebaseerd op ‘zachtere’ informatie, zoals meningen van deskundigen of het stellen van de 5 ‘why’s’. De kwantitatieve analyse maakt het mogelijk om -onder bepaalde condities- met een hoge mate van betrouwbaarheid vast te kunnen stellen of mogelijke oorzaken daadwerkelijk gerelateerd zijn aan problemen, en kan ook vaststellen of controls daadwerkelijk gerelateerd zijn aan het realiseren van doelen.”

Protiviti en IIA willen graag alle deelnemers bedanken voor hun inzending.

De prijsuitreiking van de Innovation Award vindt plaats tijdens de ALV op 5 november 2015 in Amstelveen.

 
Vlnr Eelco Brouwer, Brigitte de Vries, Giulio Ockels, Peter Hartog, Marieta Vermulm en John Bendermacher.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie