Zuid-Koreaanse auditors op bezoek

18-09-2018

Een delegatie internal auditors van het Ministerie van Landbouw van Zuid-Korea bezocht op 11 september 2018 het kantoor van IIA Nederland. Hier ontmoetten zij Beate Numan (Sectormanager OA van de Auditdienst Rijk (ADR) en bestuurslid IIA Nederland) en Tea Enting (Tekenend accountant ADR en Vice Chair Public Guidance Committee IIA).

Hoe werkt het auditen van de Nederlandse staat? Tea en Beate legden uit welke werkzaamheden de ADR verricht en hoe de structuur is van de Auditdienst Rijk. Deze groep Zuid-Koreaanse auditors en inspecteurs wilden graag alles weten, en het liefst nog meer. Dat bleek wel uit het vragenrondje: Wat doet de ADR aan fraude? Hoe gaat de ADR om met omkoping? Hoe gaan wij in Nederland bij de Rijksoverheid om met integriteit? Etc, etc. Uit de vragen en de vragen die weer volgden op onze uitleg, bleek een groot verschil in werkzaamheden en cultuur. En niet te vergeten de taal. Want het viel wel op dat een lang antwoord door de tolk soms in één korte zin vertaald werd. Al met al was het echter een zeer leerzame en leuke ochtend, voor zowel de Koreanen, als voor Tea en Beate.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie