Cloud & Auditing

Over Martin
Martin Vliem (CISSP, CCSP, CISA) werkt als National Security Officer voor Microsoft. In die rol vertegenwoordigt hij Microsoft Nederland in relatie tot diverse publieke en private organisaties op de thema's security, privacy en compliance.  Belangrijke aandachtsgebieden betreffen effecten van normering en wetgeving rondom security en privacy, het in brede maatschappelijke zin verbeteren van digitale veiligheid en het ondersteunen van due-diligence trajecten bij de adoptie van cloud computing in gereguleerde sectoren. Martin heeft eerder gewerkt voor Capgemini en is zijn carrière begonnen als universitair docent, na afronding van zijn studie wijsbegeerte van wetenschap, technologie en samenleving aan de Universiteit Twente.

Over de presentatie
Digitale transformatie leidt tot een enorme groei in de adoptie van cloud computing. Tegelijk blijkt vertrouwen in de Cloud provider één van de belangrijkste beslisfactoren, welke sterk wordt beïnvloed door vragen rond security, privacy, control, compliance en audit. 

Deze interactieve sessie biedt:
1. Een inleiding tot de essentie van Cloud computing modellen
2. Inzicht in de primaire IT, Security en Privacy risicofactoren
3. Een raamwerk voor de evaluatie en audit van Cloud oplossingen, gebaseerd op een wederzijds verantwoordelijkheidsmodel
4. Best practices rondom (de audit) van IT Controls
5. Een uniek inzicht in perspectieven van een internationaal opererende Cloud provider???????

Terug naar het congres

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie