7 beste vragen over de risico’s van digitalisering

Over Maurits
Maurits Kreijveld is futuroloog en expert op het gebied van digitalisering en innovatie. Maurits signaleert nieuwe ontwikkelingen en maakt deze zichtbaar, voorstelbaar en begrijpelijk middels inspirerende toekomstbeelden. De afgelopen jaren adviseerde hij diverse overheden en bedrijven over de strategische en maatschappelijke implicaties van deze ontwikkelingen. 

Maurits schreef over zijn werk meerdere boeken zoals ‘De plug&play-organisatie’ (2016), ‘De kracht van platformen’ (2014) en ‘Samen slimmer’ (2012), evenals meer dan honderd artikelen blogs in tijdschriften en online media als Marketingfacts en ManagementImpact. Ook doceert hij hierover bij opleidingsinstituten als Nyenrode University en Sioo. Voor meer informatie zie: wisdomofthecrowd.nl.  

Over de presentatie
Zeven vragen over de risico’s van kunstmatige intelligentie en Big Data

We zijn met volle vaart het tijdperk van Big Data en kunstmatige intelligentie (AI) aan het ingaan. Data kunnen waardevolle nieuwe inzichten bevatten maar tegelijkertijd ook oude patronen en vooroordelen. Door AI verliezen data definitief hun onschuld: alles draait om de interpretatie van gegevens en de consequenties die daar door organisaties aan verbonden worden. In de presentatie worden de belangrijkste vragen en dilemma’s besproken die deze ontwikkelingen met zich meebrengen.

Denk hierbij aan vragen als: Hoe gaan organisaties de inzichten in het gedrag van hun klanten en medewerkers gewetensvol inzetten? Wie zijn in de toekomst nog in staat zijn om controle te houden over zelflerende en zelf-programmerende systemen die volgens een eigen logica werken die onze verstandelijke vermogens ver te boven gaan? Blijft AI een vriend waar het goed mee samenwerken is of worden wij mensen als ‘gekke henkies’ overtroefd? Wie zijn aansprakelijk voor de gevolgen van handelingen en beslissingen die door AI-systemen worden genomen????????

Terug naar het congres

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie