Training Hacking voor auditors

Organisaties zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Beroepscriminelen leggen met DDoS-aanvallen websites plat of gijzelen met behulp van ransomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, kritische data van organisaties voor losgeld. Statelijke actoren krijgen door middel van cyberspionage waardevolle informatie in handen en weten tegenwoordig zelfs door middel van hacking democratische processen te beïnvloeden. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) concludeert al jaren dat de digitale weerbaarheid van organisaties achterblijft bij de alsmaar groeiende dreigingen en dat de risico’s daardoor toenemen. Niet langer is cybersecurity daarom een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Ook bestuurders houden zich steeds meer met het onderwerp bezig en verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van controllers, risk officers, internal auditors en accountants.

Je volgt tijdens deze training de e-learning Cybersecurity. Dat doe je tijd- en plaatsonafhankelijk, dus waar en wanneer je zelf wil. Deelnemers gaan na het volgen van de e-learning zelf, onder deskundige begeleiding en binnen een gesimuleerde omgeving, hacken. Daarnaast wordt uitgebreid en op een begrijpelijke manier ingegaan op de noodzakelijke maatregelen om hacking tegen te gaan. Vanzelfsprekend bestaat er tijdens deze bijeenkomst alle ruimte voor het stellen van vragen.

Leerdoelen
Na afloop van de training is de deelnemer in staat:

  • hacking als concept te definiëren;
  • de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security uiteen te zetten;
  • de wijze waarop de organisatie zich kan wapenen tegen hacking uiteen te zetten;
  • de digitale weerbaarheid van organisaties aan de hand van frameworks te toetsen;
  • als gesprekspartner te kunnen fungeren van specialisten op het gebied van cybersecurity; en
  • de werk- en denkwijze van de hacker te duiden.

Programma

  • E-learning: Cybersecurity (ca. 3 uur)
  • Bijeenkomst: Hack class (3 uur)

Doelgroep
Je bent werkzaam als internal/operational auditor, interne accountant, controller of risk officer en hou je bezig (of gaat je bezighouden) met het inrichten en/of toetsen van aan cybersecurity gerelateerde onderwerpen, maar hebt hier nog geen of beperkte kennis en/of ervaring mee.


Aanmelden
Datum
10-09-2024

Tijd
13:00 - 16:00

Locatie
Ferocia Opleiding en Training, Atoomweg 50 in Utrecht

Prijs leden/ niet-leden
€595,- / €695,- 

PE-punten
6

Docent(en)
Jan Hendrikx is ondernemer op het gebied van technische informatiebeveiliging. Hij voert technische beveiligingsonderzoeken uit en adviseert organisaties over de wijze waarop zij hun beveiliging tegen onder meer cybercriminaliteit kunnen optimaliseren.

Björn Walrave is partner bij Ferocia en hoofdredacteur van Audit Magazine. Hij doceert internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen en is auteur van diverse aan auditing gerelateerde artikelen.

*Het is alleen mogelijk de training online te volgen door bij inschrijving een mail te sturen naar trainingen@iia.nl. 

 

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie