Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavioral IT Governance

28-02-2019

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Arno Nuijten benoemd tot bijzonder hoogleraar Behavioral IT Governance bij de faculteit Management, Science & Technology. De bijzondere leerstoel is ingesteld door de Erasmus Universiteit Rotterdam Accounting, Auditing & Controlling (Eurac) BV.

De gedragsmatige kant van IT-beslissingen
Nuijten over het doel van zijn leerstoel: “Het vermeerderen van kennis om de besluitvorming over risico's (en mogelijkheden) van IT te verbeteren. De gedachte hierachter is dat IT-risico's grote impact op organisaties kunnen hebben en dat bestuurders en commissarissen niet zo goed weten wat ze hiermee aan moeten, maar wél een groeiende verantwoordelijkheid hebben richting stakeholders. De leerstoel past volgens Nuijten mooi in de opkomende aandacht voor 'behavioral (corporate) governance' en het denken over IT-governance alsmede het besef dat IT en risicogedrag steeds meer verweven zijn.

Samenwerking levert synergie op voor onderzoek en onderwijs
De leerstoel is ingesteld door de Erasmus School of Accounting and Assurance (ESAA) en ondergebracht bij de vakgroep Technology van de faculteit Management, Science & Technology (MST). De faculteit MST werkt samen met ESAA om synergie te realiseren op specifieke onderzoeksterreinen. Denk aan het onderzoek rond de toenemende belangstelling bij stakeholders van ondernemingen en andere organisaties naar relevantie van niet-financiële informatie over duurzaamheid. Maar ook op onderwijsgebied willen beide partners de handen in elkaar slaan om programma’s in co-creatie te ontwikkelen voor face-to-face en online onderwijs of combinaties hiervan (blended learning).

Over Arno Nuijten
Na zijn studies Informatica en Bestuurlijke Informatiekunde volgde Arno Nuijten een aantal beroepsopleidingen op het gebied van IT-auditing. In 2012 behaalde hij zijn PhD Information Systems and Economics aan de EUR en werd hij benoemd bij de ESAA als wetenschappelijk directeur IT Auditing en Advisering. Naast de leerstoel is hij nu als programmadirecteur verantwoordelijk voor het expertisecentrum ‘Behavioral Risk & Nudges’ binnen Erasmus School of Accounting & Assurance en werkzaam als zelfstandig adviseur.

Bron: EUR.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie