Directeur Hans Nieuwlands neemt afscheid van IIA Nederland

04-11-2020

Hans Nieuwlands RA CIA CCSA CGAP neemt per 1 april 2021 afscheid van IIA Nederland. In juli 2008 werd hij directeur van IIA Nederland. Hans was al sinds 1988 betrokken bij het IIA Benelux en vervolgens bij de Europese Confederatie van Instituten van Internal Auditors. Hij stond aan de wieg van IIA Nederland en werd in 2003 het eerste erelid van IIA. “Ik heb mij al die jaren met veel plezier en voldoening ingezet voor het IIA. Ik kijk terug op hele mooie jaren en zie er naar uit samen met mijn vrouw Dana te gaan genieten van onze ‘gouden’ jaren.”

Vaktechnisch manager Peter Hartog zal vanaf 1 april de activiteiten van de vertrekkend directeur waarnemen. Het bestuur, Hans Nieuwlands en Peter Hartog zijn in goed overleg tot deze afspraak gekomen.

Besparen

Jantien Heimel, voorzitter IIA Nederland: “Het coronajaar heeft ons kansen en uitdagingen gebracht. Diverse events, waaronder ons tweedaagse congres, konden niet doorgaan. Ook 2021 blijft een onzeker jaar en als bestuur willen, moeten, we verder vooruitkijken. Dit jaar hebben we al een deel van de kantoorruimte afgestoten en besloten één FTE niet in te vullen. Daarnaast heeft het bestuur in goed overleg met Hans besloten tot het beëindigen van de arbeidsovereenkomst met hem. Deze tijdelijke oplossing draagt bij aan een noodzakelijke besparing, terwijl de belangrijkste activiteiten toch door kunnen gaan. We hopen eind 2021 weer een positieve financiële begroting voor het volgende jaar te kunnen presenteren, zodat we met elkaar weer op volle kracht vooruit kunnen.”

Nuttige instrumenten voor leden

Peter Hartog zal tot en met 31 december 2021 de functie van waarnemend directeur op zich nemen in combinatie met een afgeslankte vaktechnische rol. Op basis van de feitelijke situatie eind 2021 en de plannen voor 2022 wordt bekeken welk pad hierna wordt gevolgd. “We hebben een ervaren team en er is recent een aantal nuttige instrumenten voor de leden opgeleverd, waarmee zij ook zelf hun vaktechniek kunnen ontwikkelen, zoals Benchmark Place, het Innovatieplatform en een gedegen Professional Practice-netwerk. Als bureau verwachten we op deze wijze de leden goed te blijven ondersteunen”, aldus Peter Hartog.

De komende maanden worden benut voor een gedegen overdracht. “Hans heeft als erelid, oprichter en directeur ongelooflijk veel werk verzet voor onze vereniging. Met zijn netwerk binnen internal audit heeft hij vele sprekers voor onze evenementen aangetrokken en met zijn kennis mooie publicaties meegegeven aan onze leden. De vereniging zal Hans gaan missen!”, besluit Jantien Heimel. 


 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie