Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023

29-08-2023

Beste internal auditor,

Wij u nodigen u weer van harte uit om deel te nemen aan het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek naar toezicht in de private en semi-publieke sector. Met het onderzoek en de vele respondenten die daaraan mee doen dragen we gezamenlijk al vijftien jaar bij aan de verdere professionalisering van het commissariaat.

Uw keuze: persoonlijk interview of online vragenlijst 
Als u wilt deelnemen met een persoonlijk interview, stuur dan uw contactgegevens naar Dirk-Jaap Klaassen (dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com). Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak voor een persoonlijk interview.

Als u wilt deelnemen via de online vragenlijst, vul dan uw e-mailadres in op de volgende pagina: Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een link waarmee u het onderzoek kunt starten. Invullen duurt ongeveer 35 minuten.

Tot en met 15 oktober 2023 kunt u deelnemen.

Onderwerpen zomer 2023
Naast een aantal onderwerpen die elk of elke twee jaar aan bod komen zoals persoonlijke eigenschappen bij de rvb en de werkgeversrol zijn er ook dit jaar weer onderwerpen waar we speciale aandacht aan besteden. Het gaat hierbij onder andere om: een deel over digitalisering en een deel over duurzaamheid. 

Waarom deelnemen?
Deelnemers aan het onderzoek gaven eerder aan:

  • bij te willen dragen aan good governance;
  • de deelname als een jaarlijks reflectiemoment te gebruiken;
  • dat de enquête aan het denken zet; en
  • er agendapunten uit te halen voor de eigen rvc/rvt.

Kortom, u wordt gestimuleerd na te denken over de eigen rolinvulling, al dan niet via een persoonlijk interview.

Het onderzoeksteam ziet ernaar uit de resultaten (weer) met u te delen via de onderzoeksrapporten en op bijeenkomsten, met boeiende discussie met u en met gastsprekers.

Het onderzoeksteam, bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch (researcher/consultant van Board in Balance) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam).

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten. 


Wij hopen op uw medewerking!


Met vriendelijke groet,

Aalt Klaassen en Dirk-Jaap Klaassen, Oscar Toebosch en Herbert Rijken


De resultaten van afgelopen jaren kunt u vinden op www.gt.nl/commissarissenonderzoek of www.boardinbalance.com

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Grant Thornton, sectorsponsor IT & Digital Ortec en co-sponsor iWink
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie