IIA geaccrediteerd door NBA

11-02-2021

Door Thijs Smit

In november 2020 heeft de NBA een uitgebreid accreditatieonderzoek afgerond naar de naleving van de NBA-regelgeving bij de kwaliteitstoetsingen die worden uitgevoerd door het IIA.

De uitkomst van het onderzoek was positief. Op basis daarvan heeft de NBA het IIA wederom een accreditatie gegeven om de kwaliteitstoetsingen uit te voeren namens de NBA. De accreditatie geldt voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023.

Belangrijk aandachtspunt dat de NBA in haar rapportage heeft meegegeven aan de leden van het IIA is: “Bij een IAF die haar werkzaamheden uitsluitend verricht onder de IIA-Kwaliteitsstandaarden, kan geen sprake zijn van NV COS opdrachten, omdat in dat geval NVKS van toepassing is”.

De wijze waarop dit punt het beste onder de aandacht kan worden gebracht bij de IIA-leden, is nog punt van overleg tussen het IIA en de Raad van Toezicht van de NBA.

Het IIA is verheugd met de uitkomst van het NBA-accreditatieonderzoek omdat dit het instituut in staat stelt haar leden goed te bedienen met een kwaliteitstoets die geldt voor drie beroepsorganisaties: IIA, NOREA en NBA. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie