IIA Verenigingsverslag 2017

12-04-2018

Beste leden en andere geïnteresseerden,

Vanaf begin 2017 is de Nederlandse Corporate Governance Code van kracht, een code waarin internal audit een prominente plaats heeft verworven. Dat was een mooie stimulans voor IIA Nederland om met nog meer enthousiasme en inzet door te gaan met de belangenbehartiging van onze bijna 3.000 leden. De erkenning van het belang van internal audit voor good governance is een feit en er wordt inmiddels serieus rekening met ons gehouden. Maar, zoals u weet, dan geldt ook: ‘adel verplicht’.

Het jaarverslag 2017 laat zien dat IIA Nederland daar goed op heeft ingespeeld. Met enorme inzet en passie hebben de IIA-medewerkers, de vele vrijwilligers, onze partners en mijn medebestuursleden 2017 tot een succesvol jaar gemaakt. Door hen en met hen droegen we bij aan de verdere ontwikkeling van ons mooie internal auditvak. Ik wil ze daar heel hartelijk voor bedanken!

We vierden in 2017 bovendien het 20-jarig bestaan van IIA Nederland, met een onvergetelijk feest in september. Bijna alle voormalige en huidige vrijwilligers én de twintig leden die al vanaf 1997 bij ons zijn (!) waren aanwezig op het cruiseschip de Ocean Diva. Zonder onze partners was dit feest overigens niet mogelijk geweest! Tevens beleefden we een geweldig IIA Congres in juni, waar we een recordaantal deelnemers begroetten en een bijna maximale tevredenheid scoorden.

Voor 2018 is de activiteitenkalender alweer goed gevuld, met veel variatie en voor elke doelgroep voldoende aanbod. Natuurlijk zien we elkaar op het congres op 7 en 8 juni. Ik zal er dan niet meer zijn als voorzitter; na zes jaar bestuur houdt het op. Wel zal ik nog één jaar internationaal actief zijn. Ik wil u heel hartelijk danken dat ik de afgelopen twee en een half jaar uw voorzitter mocht zijn; ik heb ervan genoten.

Ik wens u veel leesplezier.
John Bendermacher,
Voorzitter IIA Nederland

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie