Terugblik YP Blockchain event

28-06-2018

Wat is de impact van de Blockchain technologie op het internal auditvakgebied? De IIA Young Professionals organiseerden op 21 juni samen met trotse partner Fellowfield een event om een antwoord te vinden op deze vraag.

Drie sprekers presenteerden ieder vanuit hun eigen expertise en invalshoek over het onderwerp Blockchain. Bas Wisselink van Blockchain Workspace vertelde over wat Blockchain is en hoe het werkt. Michiel Berende van Etherics ging in op de toepassingen van Blockchain in verzekeringen. Carlo Bavius van Audirium legde een relatie met technologische ontwikkelingen en internal audit.

De conclusie van het event was dat men zorgvuldig om moet blijven gaan met het gebruik van de Blochchain technologie, omdat er nog wel haken en ogen zijn te onderkennen. Bijvoorbeeld over de betrouwbaarheid - en dat data tot in de ‘eeuwigheid’ onveranderbaar vastligt in een Blockchain.

Verder was de boodschap dat er wel degelijk handvatten zijn voor een auditor om het onderwerp te toetsen. Bovendien kan men vanuit het verleden leren over de belangrijkheden van technologische ontwikkelingen: Ook bij nieuwe technologische ontwikkelingen blijven zaken als controls, functiescheidingen en kaders van belang.

Na de inhoudelijk uitleg en discussie over Blockchain was er ruimte om elkaar in een informele setting beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Het zonnige Brabant en de BBQ hebben tezamen gezorgd voor het goed inluiden van de zomer. We willen IIA partner Fellowfield en de sprekers nogmaals bedanken voor het geslaagde event!

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie