Verschillende rapporten over cybersecurity uitgegeven

01-06-2022

Cybersecurity is een hot topic wat niet meer weg te denken is. Dit bleek ook al uit Risk in Focus 2022, waarin cybersecurity een van het hoogste risicogebied blijkt: vier op de vijf (82%) bedrijven noemen het een van de belangrijkste risico's waarmee ze worden geconfronteerd, mede versterkt door het thuiswerken en de operationele verstoringen door de pandemie. Nog meer dan op preventie, liggen er grote uitdagingen op het gebied van ‘respons and recovery’ 

Dat het een belangrijk onderwerp is blijkt ook uit de verschillende rapporten die zijn uitgegeven door onze collega's. 

Cyber security, a systemic risk to watch over

Dit rapport van Instituto de Auditores Internos de España biedt een uitgebreid overzicht om de leden van het Auditcomité te helpen een van de grootste bedrijfsrisico's op de juiste manier te prioriteren en te bewaken. Er worden belangrijke vragen geschetst om te begrijpen waarom de cyberbeveiligingsperimeter is uitgebreid, het verband met andere risico's, de grootste bedreigingen, de kosten van een cyberaanval en wat kan helpen deze te verminderen.

De vraag is niet of er cyberaanvallen komen, maar wanneer. We moeten voorbereid zijn.

 

Impact paper – The conflict in Ukraine: What do you need to know about cybersecurity?

Het conflict in Oekraïne vraagt om meer waakzaamheid op het gebied van cybersecurity. ISACA Belgium, het Institute of Internal Auditors Belgium en het Institut Français de l’Audit et du Contrôle Internes (IFACI) hebben een korte impactbriefing uitgegeven. Lees het rapport hier

 

 

GTAG: Auditing Cybersecurity Operations: Prevention and Detection

De nieuwe GTAG, "Auditing Cybersecurity Operations: Prevention and Detection", uitgegeven door IIA Global is gemaakt om professionals te helpen een beter inzicht te krijgen in de controledoelstellingen van cyberbeveiliging op hoog niveau, waardoor ze de waarde die ze toevoegen tijdens hun auditopdrachten en adviesdiensten kunnen maximaliseren.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie