IIA Congres 2024Het IIA organiseert al vele jaren een congres voor haar leden. In twee dagen tijd krijgen Internal Auditors gelegenheid om nieuwe kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten. Het programma kent plenaire sessies en de mogelijkheid te kiezen uit diverse parallel sessies voor een gevarieerd programma dat aansluit bij de persoonlijke voorkeuren van de Internal Auditor. We verzorgen een inspirerend, vakinhoudelijk en informatief programma waar “nice to know en need to know” hand in hand gaan.

Het thema in 2024 is: Conformance & Performance 

Bij "Conformance or Performance" draait alles om de keuze tussen voldoen aan verwachtingen en excelleren in prestaties. Vergelijkbaar met topsport, waar uitdagingen onontkoombaar zijn. Presteren binnen de lijnen, presteren maar wel sportief blijven. Een oproep aan auditors om naar meer te kijken dan slechts de regels. In juli 2024 zijn de Olympische spelen in Parijs. Welk vergelijk is er te maken? Voldoen aan de verwachtingen, presteren of staat “prestaties beleven” hoger op de agenda? Internal Audit is topsport! 

Wat kunt u verwachten:

 • Inspirerende sprekers met diverse achtergronden en invalshoeken
 • Plenaire sessies 
 • De mogelijkheid te kiezen uit diverse parallel sessies voor een gevarieerd programma dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren
 • Gelegenheid tot netwerken met vakgenoten om kennis en ervaringen uit te wisselen
 • Goed bereikbare locatie in het midden van het land (AFAS theater Leusden)

Topics/onderwerpen:

 • Cyber 
 • Artificial intelligence 
 • Human capital, Cultuur (sociaal gedrag, ethisch gedrag, psychologische veiligheid)
 • Duurzaamheid (ESG)
 • Innovatie in het vakgebied

Aanmelden


Het AFAS Theater.
 

Datum
20 & 21 juni 2024.

Locatie
Afas Theater in Leusden

Prijs leden / niet-leden
Vroegboekkorting €895- / €1.095,- (aanmelden voor uiterlijk 1 maart 2024)
Daarna €1.145- / €1.345,- 

PE punten
13

 

Keynote speakers


Maarten Bouwhuis

Een inhoudelijk congres ‘verdient’ een dagvoorzitter die weet waar hij het over heeft. En die tijdens het plenaire deel op niveau met de inleider, de keynote speakers en de overige sprekers kan ‘sparren’. En dat is nu net mijn specialisme! Buiten dat ik het enorm interessant vind om dieper op de inhoud in te gaan. Ik richt mij op de inhoud van het event. En of dat nu een live event, online of een combinatie van beide is, de vraag wat u wilt (laten) vertellen en waarom, staat bij mij altijd centraal.
Esther Vergeer

Zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer is één van de grootste Nederlandse sporters aller tijden. ‘Esther Vergeer is niet alleen een ambassadeur van de sport, maar ook van het leven’, zei Johan Cruijff vol bewondering over de vrouw, die als rolstoeltennisster dertien jaar op rij de nummer één van de wereld was en tegenwoordig Chef de Mission van de paralympische ploeg. Gezond geboren, een dwarslaesie opgelopen, zeven jaar gestreden om moeder te worden en vervolgens geconfronteerd met borstkanker. ‘Ik had mijn portie tegenwind wel gehad, dacht ik. Door mijn medisch verleden en sportieve successen verlegde ik tóch weer mijn grenzen.’  Een video over het verhaal van Esther, klik hier. Voor een compilatiefilm van Esther Vergeer als spreker, klik hier.  Meer lezen over Esther Vergeer? Klik hier.
Charles van Commenée

Charles van Commenée is een Nederlandse sportbestuurder en atletiekcoach, die vanaf 2008 tot en met 2012 (als hoofdcoach) voor de tweede maal werkzaam was bij de Britse atletiekbond. Eerder bekleedde hij de functie van technisch directeur bij de Nederlandse overkoepelende sportfederatie NOC*NSF.
Met zijn ‘Handboek Topsport’ hoopt Charles van Commenée meer inzicht te verschaffen in de volgens hem vaak onbegrepen wereld van topsport, die de laatste jaren geregeld onder vuur lag. ,,Er wordt te snel geoordeeld en veroordeeld zonder kennis van zaken.”
Anneke van Zanen - Nieberg

Anneke van Zanen-Nieberg is een Nederlands sportbestuurder. Sinds 22 mei 2019 is ze voorzitter van NOC*NSF. haar opdracht is eigenlijk om de kracht en mogelijkheden van sport verder te versterken. Dat gebeurt door de balans tussen topsport, internationaal en participatie binnen de vereniging te optimaliseren. Het is nadrukkelijk een driehoek waarbij elke pijler de anderen weer versterkt. Voor de buitenwereld is de topsport-pijler het meest zichtbaar, door de goede resultaten en inspirerende persoonlijkheden binnen TeamNL. Hierdoor lijkt het soms of NOC*NSF alleen voor topsport staat. Er sporten echter in Nederland wekelijks 5,5 miljoen mensen bij sportverenigingen en een heel klein gedeelte daarvan is maar topsport.
 prof. dr. Paul Iske

Oprichter Instituut voor Briljante Mislukkingen | Hoogleraar | Business | Innovatie
Paul Iske is hoogleraar Open Innovation Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit Combinatoric Innovation. Het is zijn missie om organisaties slimmer, innovatiever en ondernemender te maken.Esther van Toledo - Executive coach

Onderwerp: Leiderschap vanuit het hart

Vaak zijn we bezig met oplossen van verstorende gedachten maar de weg naar rust, meer impact en energie gaat via het hart. 

 • Hoe komt het dat we de controle over onze mond verliezen als we geëmotioneerd zijn?
 • Wat heb jij hier met je unieke talenten en gaven hier te brengen?
 • Hoe blijf je staande in uitdagende situaties met uitdagende personen?

Een energieke bijdrage en impactvolle inzichten. Je gaat met meer energie naar huis dan dat je gekomen bent.Thijs Homan

Hoogleraar (em.) Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland en zelfstandig adviseur.

De meeste organisaties staan bol van de verandertrajecten. Op zowat elke denkbare dimensie van het organisatie-functioneren wordt er wel ‘ge-verandermanaged’. Tegelijkertijd ontstaat feitelijke organisatieverandering vaak ondanks al die verandertrajecten. Wat betekent dat voor de beheersing en wat betekent dit voor de Internal Auditor.Dick de Waard - Hoogleraar Auditing, Rijksuniversiteit Groningen Vakgroep Accountancy

Dick de Waard  heeft hij zich vanaf het ontstaan daarvan,  gespecialiseerd in de vraagstukken op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving en de achterliggende strategische keuzes en de plaats daarvan in het speelveld van corporate governance.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie