Vacature Manager Risk Management bij Action

Kan jij ons management voorzien van waardevolle inzichten over de risico- en controle prestaties en onze business ondersteunen bij het oplossen en voorkomen van risico's met betrekking tot financiële rapportages, privacy, informatiebeveiliging, compliance en integriteit? Heb jij een specifieke interesse in privacy en ben jij een georganiseerde en pragmatische professional met een hands-on mentaliteit? Kom ons Risk Assurance-team versterken!

Dit zijn jouw dagelijkse “Actions”
De Manager Risk Management leidt het Risk Management team bestaande uit professionals met expertise op het gebied van bedrijfsrisico’s, informatiebeveiliging, bedrijfscontinuïteit, privacy, compliance en integriteit. Hierbij ben je actief betrokken in het managen van privacy risico’s. De Manager Risk Management werkt nauw samen met directe collega's die het Fraude- en Winkelbeveiligingsteam of het Internal Audit-team leiden en rapporteert aan de Director Risk Assurance.

Als Manager Risk Management:

 • Ontwikkel, herzie en actualiseer je het beleid op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, compliance en integriteit op strategisch en tactisch niveau, waarbij duidelijke richtlijnen worden opgesteld om het senior management te helpen aan deze vereisten te voldoen en de bijbehorende risico's permanent te beheren.
 • Treed je op als een onafhankelijk beoordelings- en evaluatieorgaan om ervoor te zorgen dat incidenten op het gebied van informatiebeveiliging of gegevensbescherming binnen de organisatie naar behoren worden geëvalueerd, onderzocht en opgelost. Je werkt nauw samen met de Director Risk Assurance bij de communicatie van incidenten als ze moeten worden gemeld aan handhavingsinstanties, waaronder de gegevensbeschermingsautoriteit, of de betrokken personen, en een succesvol incidentbeheer wordt aangestuurd inclusief de betrokkenheid van belangrijke belanghebbenden.
 • Leid je het the Risk Management team bij het uitvoeren van Risk Assessments zoals Group Risk Assessments, Country Risk Assessments, Information Security Risk assessments en Compliance Risk Assessments 
 • Adviseer je (senior) management op verzoek, of op eigen initiatief, over het verbeteren en prioriteren van risico's en controles voor het uitvoeren van bedrijfsprocessen en nieuwe initiatieven. Je levert input voor het ontwerp en de implementatie van interne beheersingsmaatregelen, waarbij je ook financiële verslaggevingsrisico's opneemt in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.
 • Leid je het Risk Management team bij het ontwerpen, de voorbereiding en levering van activiteiten op het gebied van risico- en controlebewustzijn, zoals e-learning, trainingen en phishing-simulaties.
 • Bespreek je de risico- en controleprestaties van onze bedrijfsteams met de Director Risk Assurance en presenteer je secties van de Risk and Compliance Committee en de Executive Board.

Dit wordt jouw team
Risk Assurance ondersteunt de Action business teams door risico's te identificeren en maatregelen te definiëren en te implementeren om deze risico's te beperken. Onze activiteiten strekken zich uit over de hele waardeketen, van de inkoop van onze producten tot de verkoop in onze winkels, in alle landen waar we actief zijn. Met de professionals van onze Risk Management, Fraud en Store Security en Internal Audit teams hebben we alle belangrijke kennis en vaardigheden in huis om de business teams van Action te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun ambities. Wil je werken bij een zeer dynamische retail organisatie, in een recent opgerichte afdeling met tal van (internationale) groeimogelijkheden? Take Action! 

Benieuwd naar je nieuwe teamleden? Cuno en Marlies kunnen niet wachten om met je samen te werken!

Covid-19
Onze belangrijkste prioriteit is de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten. Daarom vragen we je vanwege de Covid-19-pandemie, om vanuit huis te werken. Waar mogelijk keert de locatie van deze functie terug naar ons internationale hoofdkantoor in Zwaagdijk, waar je de kans krijgt om face-to-face samen te werken met je collega's. Dit betekent ook dat alle sollicitatiegesprekken voor deze vacature digitaal verlopen via videogesprekken.

Dit ben jij
Als Manager Risk Management ben je proactief, handel je in een hoog tempo en naar urgentie. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet hoe je je stakeholders moet managen. Je kunt risico's vertalen in een gemakkelijk te begrijpen advies aan de business.

En verder beschik je over:

 • Economische graad, WO-niveau (master), aangevuld met een afgeronde post-masteropleiding voor RA of RE.
 • Ervaring van minimaal 12 jaar op het gebied van Risicomanagement, Interne Controle en Administratieve Organisatie, met minimaal een substantieel aantal jaren in Informatiebeveiligingsbeheer, Bedrijfscontinuïteit en / of Privacybeheer.
 • Uitstekende kennis van Corporate Governance en Internal Control standaarden (van Manen, COSO, COBIT, ITIL, ISO27001, ISO27002, ISO22301, BS25999).
 • Uitstekende kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming (AVG).
 • Kennis van, en ervaring met, documentatiesystemen voor processen, risico's en controles (bij voorkeur BWise);
 • Ervaring in de detailhandel is een pré;
 • Vloeiend in Engels (woord en geschrift), vloeiend in Frans of Duits heeft de voorkeur.

Wat we bieden

 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Bonus
 • 24 vakantiedagen (op basis van 38 uur), met de mogelijkheid om 5 extra dagen te kopen
 • Een auto, laptop en mobiele telefoon
 • 15% personeelskorting op Action-merchandise
 • Flexibele werkuren
 • Werken bij een dynamische, internationale organisatie met veel groeimogelijkheden

Hoe we bijdragen aan de samenlevig
Als retailer die miljoenen klanten van dienst is in meer dan 1.700 winkels in 8 landen, zijn we ons terdege bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. Daarom investeren we in oplossingen en manieren om de impact op het milieu te verminderen, duurzame productieomstandigheden te garanderen en manieren om mensen te ondersteunen in de landen waar we winkels hebben en producten produceren.

Enkele voorbeelden:

 • We streven naar steeds meer duurzame grondstoffen. Al 73% van onze katoenproducten is van duurzame oorsprong en 60% van onze papier- en houten producten is afkomstig van duurzaam hout. In 2025 is dit 100%.
 • Jaarlijks voeren we audits uit in onze fabrieken in Azië om te controleren of ons Ethical Sourcing-beleid wordt nageleefd, dat een verantwoorde sociale en ecologische benadering van de productie garandeert.
 • We helpen bij het creëren van een veilig thuis voor meer dan 1.500 kinderen in SOS Kinderdorpen.
 • In de winkels en DC's verminderen we zoveel mogelijk energie en uitstoot door ledverlichting te gebruiken, ons energieverbruik constant te optimaliseren en steeds meer te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of biodiesel.
 • Onze mensen vormen de kern van ons succes. Wij geloven in de kracht van onderwijs en persoonlijke ontwikkeling, door mensen de kans te geven om zowel professioneel en als mens te groeien. Bijvoorbeeld met onze Action Academy, waar we medewerkers de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen. In 2020 creëerden we 5000 nieuwe banen, maakten meer dan 1500 collega's een interne promotie en kregen meer dan 27.000 medewerkers een opleiding.
 • Ons team is bijna net zo divers als ons assortiment. In 2020 zorgden meer dan 50.000 medewerkers met 125 nationaliteiten ervoor dat Action op rolletjes liep.
 • In onze winkels en DC's recyclen we al onze plastic en transportverpakkingen. Daarbij verminderen we ons plasticgebruik in onze productverpakkingen.

Geïnteresseerd?
Ben je klaar om actie te ondernemen? Solliciteer direct op deze vacature!

Benieuwd wat er volgt?
Mirjam Deijkers-Houthoff (Recruiter) beoordeelt je aanvraag en neemt te zijner tijd contact met je op. Als je geselecteerd bent, word je uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek. Als we allebei enthousiast zijn, nodigen we je uit voor het tweede gesprek. In dat tweede gesprek willen we je nog beter leren kennen. Hiervoor vragen wij je een online assessment te doen. Zien we het allebei zitten? Dan doen we je een aanbod dat je niet kunt weerstaan.

Terug naar het vacatureoverzicht.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie