Global perspectives and insights over Ambition Model

28-08-2020

IIA Nederland en NBA LIO ontwikkelden samen het Internal Audit Ambition Model (IA AM). Met dit model kunnen internal auditors het huidige kwaliteitsniveau van hun internal auditfunctie (IAF) in kaart brengen en hun ambitieniveau bepalen om de IAF verder te professionaliseren. IIA Global heeft nu in een nieuwe Global Perspectives and Insights de ervaringen in beeld gebracht van verschillende CAE’s die het model hebben toegepast. Het geeft een toelichting én handvatten voor de toepassing.

CAE’s, zo blijkt, hebben behoefte aan goede tools waarmee ze de toegevoegde waarde van de IAF continu kunnen waarborgen, verbeteren én communiceren richting stakeholders. Het IA AM draagt hier aan bij. Met de geautomatiseerde tool kunnen internal auditors een self-assessment doen om de kwaliteit van de IAF in kaart te brengen en toetsen in hoeverre zij voldoen aan het International Professional Practices Framework. Dankzij de (zelf te kiezen, real time)  benchmark kunnen IAF’s de uitkomst van de self-assessment vergelijken met andere IAF’s van vergelijkbare grootte of uit dezelfde branche. 

Naast een analyse van de huidige stand van zaken, is de tool vooral heel waardevol voor het bepalen van de ambities van de afdeling en wat er voor nodig is om die te bereiken. Daarmee levert de IA AM eveneens waardevolle input voor het opstellen van de audit jaarplannen en bruikbare handvatten in  de communicatie met directie, bestuur en auditcommissies.

Als je geïnteresseerd bent in de tool, laat het ons weten via ambition@iia.nl, zodat wij je direct toegang kunnen verlenen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie