Gratis IFFC bijeenkomsten over Fraude

16-05-2019

Het Institute for Financial Crime (IFFC) heeft weer diverse interessante bijeenkomsten op de agenda staan.

Op 6 juni organiseren de Young Professionals van het IFFC (Young Financial Crime) in Amsterdam een bijeenkomst over fraude/ondermijning in de sport.

Daarnaast is er tijdens het volgende Fraudecafé op 19 juni een kans om alsnog de sessie van Bennett Kleinberg over cryptocurrency-fraude bij te wonen.

YFC bijeenkomst - Ondermijning in sport; Matchfixing
Op 6 juni, 17:30 - 19:30, Amsterdamsche Football Club (naast de Zuidas)

Het manipuleren van sportwedstrijden voor eigen gewin is een steeds groter wordend probleem. Sport is een business waarin veel geld omgaat en dat maakt het interessant voor witwas- en gokpraktijken. Hiervoor worden op grote schaal de uitkomsten of gebeurtenissen in sportwedstrijden gemanipuleerd, ofwel matchfixing. Het is een fenomeen dat voorkomt bij verschillende sporten en op alle niveaus. Dit is niet alleen een gevaar voor de sport, maar ook voor de sporters zelf. AANMELDEN

Fraudecafé – Cryptocurrency-fraude als toenemende uitdaging 
Op 19 juni, 15:00 - 17:30, IFFC, HSD Campus Den Haag

De toenemende verschuiving naar cryptocurrencies heeft ook een toename aan criminele activiteit in een grotendeels ongereguleerde omgeving als gevolg. Fraude door en met cryptocurrencies is een voorbeeld van een nieuw ontstaand misdaadprobleem, versneld door technologische ontwikkeling. Deze sessie geeft inzicht in de problematiek van cryptocurrency pump-and-dump schemes, bespreekt recent academisch onderzoek over de detectie en mogelijke preventie van cryptocurrency fraude (met name door data science technieken), en laat zien hoe dit probleem door innovatief onderzoek bestudeerd en aangepakt kan worden. AANMELDEN

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie