SVRO jubileummagazine online te lezen

25-09-2019

Op 7 juli 2019 vierden we het 25-jarig jubileum van de SVRO. Een kwart eeuw om met veel plezier op terug te kijken! Een echt feest, en dat is ook wat het lezen van dit jubileumnummer moet zijn: een feest der herkenning, met een glimlach denkend aan vroeger, met trots op waar we nu staan en waar we samen naar op weg zijn. 

Want – zonder onze ogen te sluiten voor onze ambities in de nabije toekomst – trots mogen we zijn! Anno 2019 zijn er twee prachtige postmasteropleidingen waar auditors hun RO-titel kunnen halen. De jaarlijkse scriptieprijs laat zien dat er audittalent afstudeert op hele uiteenlopende en relevante onderzoeken voor het vak. In de huidige opleidingen is veel aandacht voor het snijvlak met andere disciplines zoals dataanalyse en cultuur en gedrag, zodat de RO optimaal bijdraagt aan de moderne IAF. We hebben momenteel 690 vakgenoten die in ons register ingeschreven zijn en die door het volgen van permanente educatie de titel met recht mogen dragen. Dankzij het IIA is er een veelheid aan opleidingen en trainingen die hiervoor gevolgd kunnen worden, waaronder de jaarlijkse RO masterclass, waar RO’s elkaar ontmoeten om hun kennis te verdiepen en het vak weer verder te brengen. 

Hoe begon het ook alweer allemaal? We zijn voor dit speciale jubileumnummer op zoek gegaan naar verhalen en foto’s uit de oude doos. Interviews met Arie Molenkamp, Jan Driessen en Leen Paape mogen dan uiteraard niet ontbreken. Hoe kijken zij terug op de oprichting? Hoe ging dat in het begin van de jaren negentig? En wat verwachten zij van het vakgebied in de toekomst? 

Een belangrijk moment in de geschiedenis van de SVRO is de integratie met het IIA. Hoe kijken Sander Weisz en Sander van Oosten terug op hun tijd in de integratiecommissie? En wat denken prominente RO’s over de  toekomst van ons vak? Hoe staat het nu met de twee opleidingen? Wat speelt er nu en welke ambities streven zij na? Huck Chuah en Jolanda Breedveld als vertegenwoordigers van de opleidingen vertellen hierover. 

Het bestuur van de SVRO realiseert zich dat deze interessante geschiedenis met hoogte- en dieptepunten niet zonder de bijdragen van de geïnterviewden mogelijk was geweest. En ook niet zonder al die anderen, waaronder ook onze voorgangers, die we op deze plek helaas niet allemaal persoonlijk kunnen noemen. We danken jullie allemaal omdat elke RO op zijn of haar manier een bijdrage levert, of heeft geleverd, aan ons vak. 

We wensen jullie veel leesplezier.

Ronald Jansen
Marc Verberne
Sytske Breedveld
Rob de Heus
Beate Numan

Lees het SVRO Jubileummagazine online (pdf)

Wil je deze speciale uitgave per post ontvangen? Stuur dan een e-mail met je NAW-gegevens naar svro@iia.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie