Lees Audit Magazine 1 - 2020 met thema Duurzaamheid

10-03-2020

Duurzaamheid

Duurzaamheid, je hoeft de krant maar open te slaan en je leest erover. De impact op mens, bedrijf, en maatschappij is dan ook groot. Het vraagt om veranderingen en volgens sommigen zelfs uiteindelijk om een transitie, een andere manier van denken waarbij lange termijn ecologische en sociale structuren voorop komen te staan in plaats van financiele groei. Daar zijn wij nu nog lang niet. Maar de kleine veranderingen die moeten nu wel gaan plaatsvinden. Kom daarom in actie!

Een duurzame organisatie is een must om op de lange termijn bestaansrecht te hebben. En daarmee komt het ook op het bord van de auditor. Ook als het niet een vraag is van het bestuur of audit committee, misschien dan juist des te meer. Waar staat de organisatie met haar duurzaamheidsbeleid, hoe wordt het uitgewerkt zodat de organisatie haar duurzaamheidsdoelen bereikt? Het vraagt om een auditor die onderwerpen durft te agenderen en die zich daarmee wellicht op glad ijs begeeft. Immers, wat is het doel van de organisatie? Aandeelhoudersbelang? Winstmaximalisatie? Klanttevredenheid? Maar wie verheft zijn stem voor een duurzame maatschappij? Dat vraagt om een auditor die het langetermijnperspectief voorop zet.

In dit nummer vindt u interviews met toonaangevende mensen op het gebied van duurzaamheid: met het gezicht van het Klimaatakkoord Ed Nijpels, met klimatoloog en meteoroloog Reinier van den Berg, en met Marjan Minnesma van Urgenda. Ook vindt u praktische handvatten voor de auditor, onder meer in het interview met partner Arco ten Klooster en marketingmanager Folkert van der Molen van Sustainalize over hoe duurzaamheid te implementeren als bedrijf, en in het artikel van de hand van Peter Hartog van het IIA.

We wensen u veel leesplezier!

De redactie van Audit Magazine

Heeft u Audit Magazine al ontvangen, bij u in de brievenbus of op de auditafdeling? Zo niet, om het volgende gedrukte exemplaar gratis te ontvangen, dient u een vinkje te zetten in uw ledenprofiel. Online lezen kan natuurlijk altijd!

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie