Lees Audit Magazine 1 2019: Geld

15-03-2019

Heeft u Audit Magazine al ontvangen, bij u in de brievenbus of op de auditafdeling? Zo niet, om het volgende gedrukte exemplaar gratis te ontvangen, dient u een vinkje te zetten in uw ledenprofiel. Online lezen kan natuurlijk altijd!

Poen, slappe was, flappen, doekoe, ‘money makes the world go round’, ‘cash is king’, pecunia, slijk der aarde… Geld heeft zich genesteld in onze taal en is alom vertegenwoordigd. Uit de ‘weetjes’ die u verderop in dit nummer aantreft, blijkt dat contant geld op zijn retour is en dat crypto currencies aan een – zij het ietwat hobbelige – opmars bezig zijn. Nieuwkomers knagen aan de fundamenten van de traditionele banken: fintechs en big data-organisaties komen steeds nadrukkelijker in beeld als financieel dienstverlener. Veel verandert dus rondom geld, maar wat blijft is het grote belang. Financiële onderwerpen staan ook in 2019 voor veel auditors op de agenda.

U raadt het al, dit nummer van Audit Magazine staat in het teken van geld. We belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en laten collega’s en experts op het gebied van geld aan het woord. Zo leest u over de auditfunctie binnen Holland Casino, de veranderingen binnen Koninklijke Munt, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en belichten we crypto currencies.

En omdat geld alleen niet gelukkig maakt, vindt u in dit nummer ook een interview met Ruud Veltenaar, keynotespreker op het IIA Congres 2019, over de klimaatcrisis en de oplossingen voor deze crisis. We interviewden de voorzitter van IIA Global, Richard Chambers, en spraken met hem over zijn visie op het internal auditvak. Ook in dit nummer de primeur van een nieuwe vaste rubriek: AM onderzoekt. In deze rubriek duikt de redactie in waardecreatie, met een pleidooi om er anders naar te kijken.

Lees Audit Magazine 1 2019 online: Geld

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie