Menu Sluiten

Thuisquarantaine? Thuisstudie! En zo PE-punten behalen

Door Annemiek van Raalten | Foto: Danielle MacInnesUnsplash

Nu we steeds meer gewend zijn dat het werkzame leven ook vanuit huis ‘gewoon’ doorgaat, geef ik je graag wat tips om ook dit jaar als RO, CIA, CRMA of bijvoorbeeld RE, je benodigde PE-punten te kunnen behalen.

Anywehere anytime

In onze online kalender hebben we diverse korte en uitgebreide online trainingen los van data en in verschillende prijscategorieën. Zo bieden we Ethiek deel 1 en Ethiek deel 2 aan. En de online game SARA is een leuke manier om je kennis te toetsten en bij te spijkeren. In de kalender tref je meerdere on demand trainingen van IIA Global. Scroll eens door de lijst, er zit vast wat tussen voor je!

Livesessies in digital classrooms

Naast zelfstudie bieden we ook digital classrooms aan waarbij je rechtstreeks contact hebt met je trainer en online vakgenoten ontmoet. Volgens mij zijn we daar na dat lange thuis zitten met zijn allen aan toe.

Erg trots ben ik persoonlijk op ons allereerste eCongres dat 12 juni plaatsvindt. Dat wordt écht een interactieve sessie. Dus niet alleen voor een schermpje zitten en luisteren, maar met mogelijkheid tot reageren en vragen stellen, in break out sessies aan opdrachten werken en tijdens de virtuele borrel met elkaar bijpraten.

Thuis, maar mét elkaar. Hoe gaaf is dat?

En niet geheel onbelangrijk, het levert je 2 PE-punten op. Een week later kun je deelnemen aan de energieke Zoom-sessie van Jocelyn Rebbens. Ook zij zet je in break-out sessies aan het werk om samen met collega-auditors te werken aan het bedrijven van positieve psychologie; iets wat we in deze tijden allemaal wel kunnen gebruiken. En nog een tip voor een live online sessie: check gerust eens de KPMG Learning Academy, waar je diverse trainingen kunt volgen.

Internationale certificering

Wil je niet alleen je certificering in stand houden, maar hier nieuwe titels aan toe voegen, dan is de ERM Certificate training een echte aanrader. Hier ga je in 5 ochtenden met je Europese collega’s aan het werk. Via IIA Global kun je aan de slag met je CIA en CRMA certificaat. De programma’s én examens zijn omgezet naar online, zodat je niet meer hoeft te wachten tot de examenlocaties weer opengesteld hoeven te worden.

Gratis PE-punten

Houd ook onze kalender in de gaten voor gratis online events die wij samen met onze partners organiseren voor specifieke doelgroepen. Zo organiseert de PAS commissie gratis, dan wel zeer voordelige events, voor auditors van kleine auditdiensten. 26 juni is er weer een event. Dan spreekt Arnoud Ellenbroek van Mazars over soft controls. En ook de Young Professionals willen hun jonge vakgenoten een uitgebalanceerde mix van kennis, netwerken en fun voorschotelen. De studiereis in oktober (mits de corona-maatregelen het toelaten) is hier een goed voorbeeld van. Liever lezend of luisteren op de bank? Dan kun je meedoen aan de Internal Auditor quiz van IIA Global. Lees het online magazine en beantwoord vervolgens vragen over de inhoud. Per magazine kun je 1 PE-punt verdienen. Of luister een internal audit webinar terug, een service van IIA Global exclusief voor leden.

Ik hoop dat ik je goed heb kunnen laten zien dat ook in thuisquarantaine het mogelijk is je PE-punten te behalen. Heb je ideeën, tips of vragen over ons aanbod, dan zie ik je mail graag verschijnen via trainingen@iia.nl.

Over Annemiek van Raalten

Annemiek van Raalten is event manager bij IIA Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *