IIA Nederland 25 jaar!

17-08-2022

Op 7 juli 1997 is de vereniging, het Instituut van Internal Auditors Nederland opgericht. Dit jaar bestaan we dus 25 jaar!

IIA Nederland ontvangt Gold Affiliate trophy

IIA Nederland bestaat 25 jaar! En is 25 jaar aangesloten bij IIA Global. Om deze reden hebben we de Gold Affiliate Trophy in ontvangst mogen nemen. Vanwege dit jubileum organiseren we in september een jubileumfeest voor onze (oud)vrijwilligers en komt er in oktober een nieuwe uitgave van de MAB uit met als thema 'nieuwe blikken'. 

MAB Themanummer IAF ‘Nieuwe Blikken’
Als onderdeel van het 25-jarig jubileum maken het IIA/Stichting Vaktechnisch Onderzoek (IIA/SVO) en het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) een tweede themanummer van het MAB over de Internal Audit Functie. Het thema hiervan is 'Nieuwe blikken - voor en van de internal auditor'. In het themanummer wordt ingegaan op ontwikkelingen in organisaties en de 'nieuwe blikken’ die de auditor daarop moet werpen om blijvend haar rol goed te kunnen spelen, maar ook op de ‘blikken’ die andere wetenschappen hanteren, en wat de internal auditor daarvan kan leren.

Het themanummer wordt feestelijk gepresenteerd op donderdag 13 oktober, in de Zuiderkerk in Amsterdam. Gedurende de bijeenkomst wordt een overzicht gegeven en worden enkele van de artikelen gepresenteerd. Dit event is bestemd voor IIA-leden en studenten van de UvA en EUR. Lijkt het je interessant om deze presentatie bij te wonen? Meld je dan hier aan. 

Voor de aanwezigen tijdens de presentatie ligt er een hardcopy van het MAB klaar. 

In april 2020 heeft het IIA in samenwerking met het MAB een themanummer over de internal auditor uitgegeven. Het themanummer belicht de internal auditfunctie (IAF) vanuit een wetenschappelijk perspectief. De diepgaande analyses bieden internal auditors waardevolle inzichten voor de uitoefening van hun vakgebied. 

Jubileumfeest
Jouw persoonljike bijdrage als (oud)vrijwilliger is van groot belang geweest in de afgelopen 25 jaar. We willen dit graag samen met jou en je partner vieren. Daarom nodigen we je uit voor het jubileumfeest op 17 september. De uitnodigingen zijn via de mail verstuurd. Mocht je onverhoopt geen uitnodigingsmail hebben ontvangen en ben je wel vrijwilliger geweest, stuur dan een e-mail naar iia@iia.nl.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie