Verplichting | Duurzaamheid

12-01-2023

Het verduurzamen van onze economie is een van de belangrijkste maatschappelijke opgaven van de tijd waarin we leven. Dit gaat het nodige vragen van internal auditors, controllers, risk officers en accountants. Niet voor niks heeft de NBA-duurzaamheid aangewezen als verplicht onderwerp voor 2023! Het betekent dat RA’s komend jaar verplicht minimaal acht uur en naar eigen inzicht aan dit onderwerp moeten besteden. Het IIA helpt daar weer bij via een op internal auditors afgestemde aanbod.

Het IIA Nederland biedt op dit onderwerp een 4-tal mogelijkheden aan:

  • Fysieke cursussen van 8 PE op het gebied van reporting: Duurzaamheidsverslaggeving annu nu: duurzaamheidsverslaggeving komt er snel aan en zal nooit meer weggaan. Wil jij als internal auditor weten welke eisen er komen ten aanzien van duurzaamheidsverslaggeving voor OOB’s/grote rechtspersonen en later voor het brede MKB, dan is het nu het moment om deze cursus te volgen. 
  • Op het gebied van het auditen van het (risico)management van duurzaamheiddoelen, het beoordelen of er voldoende waarborgen zijn dat de organisatie haar doelen op dat gebied gaat halen gaan we vanaf maart in samenwerking met Ferocia een reeks cursussen duurzaamheid aanbieden. Deze cursussen kunnen grotendeels tijd- en plaatsonafhankelijk worden gevolgd. Je doet kennis op door middel van e-learnings, past deze kennis toe met een opdracht in de eigen praktijk en bespreekt de uitkomsten daarvan met medecursussen in een (digitale) bijeenkomst. Houd onze website en de nieuwsbrief goed in de gaten!
  • The role of Internal Audit in ESG. In a changing world, ESG becomes a determining factor for companies in terms of compliance, attractivity, talent retention. How can and will Internal Audit assess that companies are applying and evaluating continuous changing regulations without impacting companies’ growth. March 23-24 & 30-31 (virtual classroom). 
  • Inhouse training. Wij kunnen ook duurzaamheidstrainingen verzorgen bij jou op kantoor, rekening houdend met specifieke wensen. Kortom, een cursus op maat. Een inhouse training heeft voordelen waaronder het kosten aspect en met de hele afdeling dus alle neuzen dezelfde kant op!

Voor meer informatie, neem contact op met Jeroen van Tol (opleidings- en eventmanager)
T. +31 (0) 88 00 37 100
E. trainingen@iia.nl
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie