Blended Training Effectieve Auditrapportages Schrijven

Na deze training ben je in staat om auditrapportages te schrijven die objectief en kernachtig de boodschap verwoorden die uit de audit naar voren zijn gekomen. Vanzelfsprekend is jouw rapport helder en klantgericht geformuleerd.

Inhoud

  • Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Hoe zorg je voor een duidelijke boodschap, relevante informatie en logische structuur, inleiding en samenvatting?
  • Hoe hou je focus op je lezer of lezers?
  • Welke eisen stel je aan lezergerichte bevindingen?
  • Hoe onderbouw je de adviezen met behulp van het PROA-model en het OPR-model?
  • Wat is het effect van hulpmiddelen in je auditrapportages, zoals verwijzingen, opsommingen, kopjes en alinea’s?
  • Hoe formuleer je aantrekkelijk met behulp van concrete zinnen, taal van de lezer, actief en passief en gedoseerde informatie?
  • Hoe zorg je voor een juiste uitstraling en toon?

Aanpak

Je begint deze training met de e-learning waarin alle onderwerpen aan bod komen. Hierin krijg je eerst een intake met een persoonlijk advies waarin staat welke onderdelen voor jou relevant zijn. Je oefent deze onderdelen en krijgt per opdracht uitgebreide feedback. Ook kun je voor, tijdens en na de e-learning gebruik maken van de syllabus die je kunt bekijken en downloaden vanuit de e-learning. Het is belangrijk om de uren voor de e-learning in te plannen in blokken van maximaal 2 uur, verdeeld over ongeveer 3 weken. Dit zorgt voor een gedoseerde studiebelasting.

Na het succesvol afronden van de e-learning neem je deel aan de (online) bijeenkomst waarin (geanonimiseerde) documenten uit de praktijk centraal staan. Je geeft feedback op de auditrapporten van anderen en zij geven hun feedback op die van jou. Na een aantal weken volgt een online refreshbijeenkomst van 1 uur waarin je in een subgroep en de trainer opnieuw bij elkaar komt om praktijkvoorbeelden en praktijkervaringen te bespreken.

Een blended programma heeft als meerwaarde dat je het geleerde na de e-learning toepast in de praktijk én hier feedback op krijgt. Zo ondervindt je waar het effectief auditrapportages schrijven al goed gaat en waar het beter kan.

Aanmelden
Datum en tijd
29 september
23 november: Je kiest een ‘slot’ van 1 uur tussen 09:00 en 12:00 uur (refreshbijeenkomst)

Prijs
€ 1095,- voor leden / € 1295,- voor niet-leden

PE-punten
18

Locatie
IIA Academy, Gebouw Parijs, Burgemeester Stramanweg 105F, Amsterdam

Coronamaatregelen- toegansbewijs
De veiligheid van de deelnemers staat centraal. We volgen het protocol voor veilig organiseren van evenementen in het kader van het coronavirus, opgesteld door branche- en vakorganisaties. Op de locatie zijn maatregelen getroffen qua hygiëne, catering en bieden alle gasten een hygiënetoolkit aan. 

We hanteren een bewijs van vaccinatie en/of herstelbewijs (CoronaCheck-app). Indien je deze niet kan laten zien dan biedt het IIA je een sneltest aan. Mocht deze postief zijn kun je helaas niet deelnemen aan de training. 

Aantal deelnemers
Minimaal 6, Maximaal 15

Doelgroep
Alle internal auditors

Trainer
drs. P. (Peter) van Loevezijn traint en ontwikkelt personal skills. Altijd op zoek naar manieren om professionals optimaal te laten werken en leren en maakt daarbij graag gebruik van de mogelijkheden die technologie biedt. Heeft enkele boeken over dit onderwerp op zijn naam staan. Sterk in de koppeling tussen communicatie en didactiek. Verbetert in zijn vrije tijd zijn eigen performance op de gitaar.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie