Climate Change en IA – Good Practices nader verkend

Climate Change and Environmental Risk staat volop in de belangstelling en is sterk in ontwikkeling.  De EU green deal maakt het allemaal nog urgenter met de invoering van de EU Taxonomy en de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).  Het is voor veel organisaties aanleiding voor een heroverweging en aanpassing van de koers. Met het oog op het strategisch belang voor de organisatie ligt hier ook een rol voor de internal auditor. Op dit moment staat dat echter nog in de kinderschoenen.  Dat was voor IIA Nederland reden te kijken hoe de Internal Audit Funcie (IAF) de organisatie goed kan ondersteunen op dit thema. 
Het resultaat is een rapport : Climate Change and Environmental Risk-- uitdagingen en handvatten voor de internalauditor, dat  inzicht geeft in de (mogelijke) impact van de risico’s én aan IAF’s  concrete handvatten biedt om de gewenste rol te bepalen en die goed uit te voeren. Ondermeer worden acht ‘good practices’ beschreven. 

In dit event wordt dit risicogebied nader verkend en worden good practices nader besproken. Door diverse sprekers en door discussie met elkaar wordt antwoord gegeven op vragen als: Welke rol zou de IAF kunnen spelen? Welke ‘producten’ kan zij bieden? Welke hulpmiddelen zijn daarvoor te gebruiken? Welke deskundigheid is daarvoor (extra) nodig? En hoe implementeer je dit binnen de IAF?

Programma
13:30: Opening en introductie  - een overview (Thon de Blok en Peter Hartog)
13:45: Auditing (reporting) NFI: ontwikkelingen vanuit de NBA werkgroep ESG-Assurance (Tamar van Doesburg)
14:15: Auditing (risico)management: Modellen vergeleken (Martin Machielsen en Ariane Wieringa)
14:45: Pauze
15:00 Good Practices van verschillende rollen
               - ABN AMRO (Jan Stoker)
               - Atotech (Arjan Man)
               - KPN (Bart Ambaum en Sven Zwagemaker)
16:00: Discussie in groepjes  en plenaire terugkoppeling
17:00: Afsluiting

Aanmelden
Datum
04-11-2020

Tijd
13:30 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 105F, Amsterdam (HNK, gebouw Parijs)

Coronamaatregelen- toegansbewijs
De veiligheid van de deelnemers staat centraal. We volgen het protocol voor veilig organiseren van evenementen in het kader van het coronavirus, opgesteld door branche- en vakorganisaties. Op de locatie zijn maatregelen getroffen qua hygiëne, catering en bieden alle gasten een hygiënetoolkit aan. 

We hanteren een bewijs van vaccinatie en/of herstelbewijs (CoronaCheck-app). Indien je deze niet kan laten zien dan biedt het IIA je een sneltest aan. Mocht deze postief zijn kun je helaas niet deelnemen aan de training. 

Prijs leden / niet-leden
€100,- / €200,-

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 30 personen

PE punten
3

Sprekers 
Divers

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie