IIA Masterclass Projecten en programma’s

De wereld waarin wij leven – en bijgevolg de context waarin organisaties opereren – wordt steeds dynamischer en complexer. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Klanten lijken alsmaar hogere eisen te stellen. Organisaties moeten, willen zij relevant blijven en derhalve overleven, haast continue veranderen. Uit recent wereldwijd onderzoek blijkt dat niet alleen het aantal projecten binnen organisaties, maar ook de complexiteit ervan, aan het toenemen is (Management Innovation Center, 2015). Het maakt dat organisaties verandertrajecten ook op andere wijze vormgeven. Hoewel op Agile gebaseerde methoden al eind vorige eeuw hun intrede deden, lijken ze door nu echt voet aan de grond te krijgen. Voorgenoemde ontwikkelingen zijn de internal auditor niet ontgaan; inmiddels speelt 90% van de interne auditors een rol ten aanzien van projecten. En deze rol is bovendien aan het verschuiven. Daar waar de interne auditor zich in het verleden veelal beperkte tot het verstrekken van additionele zekerheid omtrent projectbeheersing en deliverables, adviseert hij inmiddels projecten en participeert hier zelfs in. Het biedt het vakgebied kansen, maar brengt ook risico’s met zich mee.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

   Services & Role of Internal Audit
  Strategic & external risks

 

IIA Masterclasses 2021

Verdiep je in tot maar liefst tien verschillende thema’s met de IIA Masterclasses 2021! In iedere masterclass wordt een thema intensief behandeld. Een masterclass bestaat steeds uit drie virtuele bijeenkomsten:
•    Een training van 2 uur, waarin het thema op een interactieve manier door een expert wordt belicht.
•    Een diepte-interview van 2 uur, waarin een prominente ervaringsdeskundige zijn of haar praktijkkennis deelt.
•    Een netwerksessie van 2 uur, waarbij deelnemers op een leuke en interactieve manier met elkaar over het thema praktijkervaringen kunnen uitwisselen, best practices kunnen delen, elkaar tips kunnen geven en/of contactinformatie kunnen uitwisselen.

Voorafgaand aan zowel de training als het diepte-interview maak je een voorbereidende opdracht. Deze opdracht kan bestaan uit bijvoorbeeld het lezen van een artikel, bekijken van een video en/of het beluisteren van een podcast. Hierdoor wordt jouw deelname aan de masterclass nog effectiever.

Iedere bijeenkomst wordt live verzorgd vanuit de studio’s van Ferocia. De bijeenkomsten zijn interactief, waarbij gewerkt wordt met onder meer break-outsessies, polls en Q&A’s.

Aanmelden
Data en tijdstippen
•    Dinsdag 30-11-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (training)
•    Dinsdag 07-12-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (interview)
•    Dinsdag 14-12-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (netwerksessie)

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs
•    Leden: € 450 per masterclass (drie bijeenkomsten)
•    Niet-leden: € 550 per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Prominente ervaringsdeskundige
Hans Cleton is partner bij ACS. Hij is als programmadirecteur en interim-manager betrokken geweest bij meer dan zestig programma’s en interim-opdrachten in meer dan dertig landen. Hij doceert onder meer aan de Rotterdam School of Management en de Vrij Universiteit.

Trainer
Wim de Gier is een doorgewinterde project- en programmamanager; hij heeft wereldwijd vele projecten en programma’s aangestuurd. Ook is Wim als Lead Assessor betrokken bij de International Project Management Association (IPMA). Daarnaast is hij docent voor meerdere projectmanagement MBA’s en veelgevraagd spreker over projectmanagement op internationale congressen.

Meer informatie
Klik hier voor de aankondiging en de veelgestelde vragen.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie