Masterclass Projecten en programma’s

De wereld waarin wij leven – en bijgevolg de context waarin organisaties opereren – wordt steeds dynamischer en complexer. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Klanten lijken alsmaar hogere eisen te stellen. Organisaties moeten, willen zij relevant blijven en derhalve overleven, haast continue veranderen. Uit recent wereldwijd onderzoek blijkt dat niet alleen het aantal projecten binnen organisaties, maar ook de complexiteit ervan, aan het toenemen is (Management Innovation Center, 2015). Het maakt dat organisaties verandertrajecten ook op andere wijze vormgeven. Hoewel op Agile gebaseerde methoden al eind vorige eeuw hun intrede deden, lijken ze door nu echt voet aan de grond te krijgen. Voorgenoemde ontwikkelingen zijn de internal auditor niet ontgaan; inmiddels speelt 90% van de interne auditors een rol ten aanzien van projecten. En deze rol is bovendien aan het verschuiven. Daar waar de interne auditor zich in het verleden veelal beperkte tot het verstrekken van additionele zekerheid omtrent projectbeheersing en deliverables, adviseert hij inmiddels projecten en participeert hier zelfs in. Het biedt het vakgebied kansen, maar brengt ook risico’s met zich mee.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

Services & Role of Internal Audit
Strategic & external risks

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de IIA Masterclasses 2022. Een volledig overzicht van alle masterclasses en de antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier

Aanmelden
Datum
29 september 2022 (training), 6 oktober 2022 (interview) en 13 oktober (netwerksessie)

Tijd
10.00 tot 12.00

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs leden / niet-leden
€450- per masterclass (drie bijeenkomsten) / €550,- per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Trainer
Wim de Gier is een doorgewinterde project- en programmamanager; hij heeft wereldwijd vele projecten en programma’s aangestuurd. Ook is Wim als Lead Assessor betrokken bij de International Project Management Association (IPMA). Daarnaast is hij docent voor meerdere projectmanagement MBA’s en veelgevraagd spreker over projectmanagement op internationale congressen.

Prominente ervaringsdeskundige
Hans Cleton is partner bij ACS. Hij is als programmadirecteur en interim-manager betrokken geweest bij meer dan zestig programma’s en interim-opdrachten in meer dan dertig landen. Hij doceert onder meer aan de Rotterdam School of Management en de Vrij Universiteit.


 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie