Masterclass Tax Audit voor interne en externe auditors (EXTERN)

De rol van audit is in de nieuwe governance code prominenter gepositioneerd ter versterking van het risicomanagement van bestuur en toezichthouders. De bevindingen uit de audits en de interactie tussen de interne en de externe auditor leiden ertoe dat bestuur en commissarissen, zowel voor financiële als niet-financiële risico’s, voldoende inzicht kunnen hebben in de mate waarin fiscale risico’s worden beheerst. Voor bestuurders en commissarissen is - naast generieke kennis - het essentieel dat audit bijdraagt aan het inzicht in de fiscaliteiten. De complexiteit van de internationale wet- en regelgeving rond BTW, BEPS, transferpricing en rapporteringsvereisten (CBCR) neemt verder toe. Hoe gaat de organisatie om met de verschillende belastingregimes en belastingdiensten in de verschillende landen? Hoe wordt de betrouwbaarheid van de verschillende aangiften gewaarborgd?

Doel van de masterclass is om de control op de belastingen te versterken en de kennis bij de bestuurders, directie en auditors (en riskmanagers) te verbreden en te verdiepen door behandeling van tax in het audit plan en de aanpak van de audit.

Het programma bestaat uit een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis en praktijkervaringen, die deelnemers (auditors en bestuurders) in staat stelt om met elkaar “belastingen” te bespreken.

Programma
13.45    Tax audit als onderdeel totale audit, Belastingdienst
16.15    Audit directe belastingen, Tjeerd van den Berg, PwC
18.15    Diner
19.00    Audit indirecte belastingen, Siegert Slagman, Philip Morris International

Deze masterclass vormt ook onderdeel van de executive programs Tax Control & Compliance voor Financials en Tax Control & Compliance van Maatschappelijke Organisaties.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Datum
11 dectember 2019

Tijd
13:30 tot 21:00 uur

Locatie
Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam

Prijs leden / niet-leden
€950,-

PE Punten
6

Doelgroep
Interne auditors, Externe auditors, Risk managers, Leden raad van toezicht/commissarissen, Bestuurders/CFO’s/directieleden, Senior management, Senior controllers, Senior fiscalisten, Adviseurs

Aantal deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie