VRC Congres: FINspire

FINspire - Powering Good Controllership

De maatschappelijke relevantie van de (V)RC: wat is er de afgelopen jaren veranderd in het vakgebied en praktijk van controlling, maar vooral wat gaat er de komende jaren veranderen?

"Op het lustrumcongres van 20 juni 2018 'FINspire – Powering Good Controllership' vieren we met de leden, academici en speciaal genodigden het 6e jubileum."

Het belang van goed controllership
Laat je, onder leiding van dagvoorzitter en trendwatcher Farid Tabarki, inspireren door sprekers die je een heldere analyse geven van trends en ontwikkelingen die impact op het beroep van de controller zullen hebben. Hoe ziet de wereld er bij wijze van spreken over nog eens 30 jaar uit, wat zijn de uitdagingen en kansen in deze turbulente tijden?  Wat wordt van de controller aan skills verwacht, denk bijv. aan AI, Blockchain, Data Analytics, of aan de toekomstige financiering van ondernemingen (crowd funding, microfinanciering etc.). 

Zo zal Petra Stojanovic-Kan, Hoofd Google Financial Services Nederland, haar licht laten schijnen over innovatie in finance. Prof. dr. Bas ter Weel, algemeen directeur SEO Economisch onderzoek en kroonlid van de SER, zal vanuit een "outside-in" view ingaan op de maatschappelijke uitdagingen van de controller als bedrijfseconomisch geweten en business navigator van organisaties.

In de middag presenteren vooraanstaande (internationale) hoogleraren de ontwikkelingen van de hoofdvakken van het EMFC-curriculum. Prof. Jan Bouwens zal de resultaten van de enquête onder de leden presenteren. Je kunt verder kiezen uit een gevarieerd aanbod van sessies verzorgd door IT bedrijven, headhunters, specialisten, wetenschappers en bedrijven die vertellen over hun verandertrajecten. We sluiten de dag af met een paneldiscussie waaraan Prof. Frans Rozen en Prof. Ed Vosselman, curatoria leden en Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten en oud-tweede Kamerlid voor de VVD en RC, deelnemen.

Sprekers zijn onder andere:

  • Dagvoorzitter: Farid Tabarki, oprichter van studio Zeitgeist
  • Petra Stojanovic-van Kan, Head of Google Financial Services in The Netherlands
  • Chad Hall, CFO Microsoft the Netherlands
  • prof. dr. Bas ter Weel, algemeen directeur SEO Economisch onderzoek en kroonlid SER
  • prof. dr. Lineke Sneller RC, Internal Controls, gespecialiseerd in IT Value at Nyenrode Business Universiteit.
  • prof. Erik Strauss, Dr. Werner Jackstädt Endowed Chair of Accounting and Control at Witten/Herdecke University
  • prof. dr. Arjan Brouwer, partner PWC en Hoogleraar Externe Verslaggeving VU Amsterdam
  • prof. dr. Wim Holterman, hoogleraar Business Valuation, Rijksuniversiteit Groningen

Datum
20 juni 2018

Tijd
09:00 tot 18:30 uur, met aansluitend diner

Locatie
Fokker Terminal, Den Haag

Prijs leden / niet-leden
€295,- / €500,-
Bij het aanmelden dient u te kiezen voor 'Ik meld mij aan als lid' en bij de opmerkingen schrijft u 'Lid van IIA Nederland'

PE Punten
7

Doelgroep
Register controllers

Het belang van een sterk netwerk
Het VRC lustrumcongres biedt een uitmuntende gelegenheid elkaar te ontmoeten rondom het aansprekende, inhoudelijke programma. En bij een jubileum past ook een reünie met jaargenoten en (emeritus) hoogleraren.

INSCHRIJVEN VRC Congres FINspire

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie