Young Professional event: MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), een veelgehoorde term maar wat houdt het eigenlijk in? Voor elke stakeholder van een organisatie zal MVO een andere betekenis hebben en verantwoording afleggen over het MVO-beleid lijkt een steeds prominentere rol te spelen voor organisaties. Daarmee is er ook een rol voor de auditor weggelegd, maar welke precies? Want wat meten en rapporteren die organisaties dan over hun MVO-beleid en hoe kan je daar enige vorm van assurance over geven?

Tijdens deze interactieve middag zullen de sprekers het met jullie hebben over wat MVO is, welke trends en ontwikkelingen er zijn en welke rol jij als auditor kan hebben. Daarnaast gaan we met een case aan de slag om jullie vers opgedane kennis en creativiteit direct praktisch toe te passen.

Programma

  • 13.30 Inloop en registratiemoment
  • 14.00 Welkomstwoord door IIA YP commissie
  • 14.15 MVO – de context en rol van internal audit
  • 15.15 Pauze
  • 15.30 MVO en internal audit bij KPN
  • 16.15 Case
  • 17.45 Wrap up
  • 18.00 Afsluiting & borrel

Vragen
Neem contact op met Carlyne van Gelder c.van.gelder@fmo.nl of Fabienne Boletis boletis.fabienne@kpmg.nl voor inhoudelijke vragen.

Datum
30 november 2017

Tijd
14:00 tot 18:00 uur

PE-punten
3

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam-Zuidoost

Prijs leden/niet leden
€0,-

Doelgroep
Young Professionals

Aantal deelnemers
Minimaal 5 en maximaal 30 deelnemers

Sprekers
Nick de Ruiter, Partner bij Sustainalize.

Sustainalize is een advies- en interimmanagementbureau op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Sustainalize helpt organisaties met het meetbaar maken van MVO en niet-financiële prestaties: van strategie tot de uiteindelijke rapportage , met de eerste stappen tot de volledige strategische verankering, sturing en beheersing. Sustainalize heeft ruime ervaring bij grote ondernemingen, ondernemingen in het MKB en de overheidsinstellingen. Nick is gespecialiseerd in strategie ontwikkeling, externe verslaglegging en bechmarks. Naast zijn werk voor  verzorgt hij lessen voor de Erasmus Universiteit op het gebied van MVO, MVO prestatiemeting en Integrated Reporting.

Bart Ambaum, senior Internal Auditor bij KPN

Sven Zwagemaker, senior Internal Auditor bij KPN

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie